Ajattelu ulottuu avaruuteen asti

Eskarilainen kertoi rakastavansa perhettään avaruuteen asti. Mittarini kalibroitui heti näistä sanoista. Ajatuksia juoksee aivoissa yli 60 000 vuorokaudessa. Pään sisällä höpöttää koko ajan joku meidän monista sisäisistä osistamme. Ne ovat syntyneet elämämme kokemuksista ja niistä tekemistämme tulkinnoista, joista on piirtynyt tunnejälki. Se toimii kuin kaupassa viivakoodi tuotteen päällä, jonka kassakone tunnistaa. Mikä tahansa ajatus, kokemus, aistimus tekee saman tunnistuksen arjessamme ja laukaisee aina uudestaan tunnejäljen, josta seuraa johdonmukainen fiilis tai reaktio.

Onneksi suurin osa kokemuksista tuottaa melko neutraaleja ajatuksia. Niissä on ladattuna hyödyllistä tietoa, kuinka elämää on hyvä elää. On paljon huippukokemuksiakin, mutta niihinkään ei voi jäädä kiinni.

Itse valittu kasvu on mukavin tapa muutokseen. Siihen tarvitaan tietoista ajattelua. Toisinaan elämä antaa muutoksen pyytämättä ja kasvu saa sysäyksen siitä, että ensin vain yritetään selviytyä.

AUTOMAATTIOHJAUS

Ajatusketjuista suurin osa on automaattiohjauksella. Rutiinit auttavat pysymään kartalla. Ne ovat kuin hyvin tallattu polku metsässä, jota on helppo kulkea, tosin silloinkin, kun suunta ei ole itselle paras. Uusi ajattelu edellyttää tietoisuutta. Mitä ajattelen? Miksi ajattelen? Miten se vaikuttaa? Näihin kysymyksiin voi valjastaa alitajunnan etsimään vastauksia.

Takaraivossa asustaa viisas “poika”, joka odottaa tehtäviä. Se alkaa linkittää yhteen minun tunnistamaani tietoa ja kollektiivista viisautta. Eikä kauaakaan, kun saan näkökulmia, jotka palvelevat paremmin tätä hetkeä.

Ohjat omiin käsiin! Energia virtaa huomion suuntaan. Ajattelua voidaan harjoitella tietoisesti! Aivot ohjelmoituvat sanoilla, niin puhutuilla, luetuilla, lauletuilla, kuulluilla kuin sisäisellä puheellakin. Näin syntyy uusia viivakoodeja, tunnejälkiä, jotka alkavat tulla todeksi. Ajatukset manifestoituvat näkyviksi.

Hiljattain ohjaamallani Erosta eheäksi –kurssilla iäkkäämmät eron kipuja potevat ihmiset ohjelmoivat uutta suuntaa tällaisin sanoin:

“Olen riittävän hyvä ja elän tyytyväisenä.”

“Menneisyys tapahtui, päästän irti ja jatkan matkaa omana itsenäni.“

“Maailma on minua varten, minulla on oma paikka.“

Mikä on sinulle sopiva ajatus? Pian se ulottuu avaruuteen asti, josta meidän kaikkien on helppo saada vetoapua omaan ajatteluumme.

Suunta on tärkein, ei vauhti!

Suunta on tärkein, ei vauhti!

Comments are closed.