Hidas vauhti

Elämä on täynnä muutoksia, vaikka asuisi samassa kodissa pitkään, tekisi samoja töitä ja hoitaisi arjen rutiinejaan. Hitaat muutokset tarjoavat lepoa ja suvantoja. Taakse katsoessa miettii, kuinka pihapuu kasvoi noin korkeaksi, juurihan sen istutin. Lapset kertovat asioista, joista en tiennyt mitään. Heidän vierellään lapsenlapset, jotka muuttavat maailmaa, kuten jokainen sukupolvi aikanaan. Tulevilla riittää töitä, koska me emme kaikessa onnistuneet odotustemme mukaisesti.

Päivääkään ei takaisin

Ihmisen tie vie eteenpäin. Kun on riittävästi hoitanut pettymyksensä, muisti tarjoilee pidemmän matkan takaa hyviä muistoja. Niiden valo heijastaa luottamusta tulevaan. Onni saada elää niin hidasta muutosta, ettei huomaa peilikuvansa muuttuvan päivittäin. Vielä suurempi ilo oivaltaa uutta, joka kasvaa niiden ajatusten ja uskomusten rakenteisiin, mistä näkemyksensä elämästä on muodostanut.

Pitkästyminen on ylellisyyttä, jota on syytä arvostaa. Tyhjä tila avaa oven suorittamisesta vapaaseen ajatteluun, olemisen määrittelemättömään kellumiseen. Hermosto virittyy sisäiseen ja tuhannet ajatukset saavat tilan.

Etuajo-oikeus

Levottomuus, kehon tuntemukset ja kehää kiertävät ajatukset tulevat ensin lupaa kyselemättä. Kun toivottaa ne tervetulleeksi, saa ymmärrystä ja tarkat koordinaatit, mitä itselle on tapahtumassa ja miksi. Yleisreseptiksi käy myötätunto itseä kohtaan, sen jälkeen toisia. Rakkauden mitta on tämä: Rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi.

Itsensä ja keskeneräisyytensä hyväksymällä voi levätä tylsyyden syleilyssä silloin, kun ei ole selvitymistaistelussa. Tästä ajankohdasta kannattaa ottaa kaikki irti ja sulkea muut kanavat, kännykät ja houkutukset tarttua tekemiseen ja aikaan saamiseen.

Meillä on varaa laiskuuteen, jota on paheksuttu eikä sen syvää viisautta ole opetettu. Tyhjiö täyttyy sillä, mitä vedät puoleesi. Ajatusten rakenteet, syvät juuret uskomuksista, luottamuksesta tai epäluottamuksesta ohjaavat vapaassa virrassa kellumista. Varmuudeksi kannattaa uskoa parasta. Silloin valinnat, joita itse voi tehdä, toteutuvat helpommin. Ne tapahtumat, joille ei voi mitään, sujuvat selviytymisessä kevyemmin, kun suunta parempaan on luotu mielen tienviittoihin.

Kieloja odotellessa

Comments are closed.