Kastele kukkaa, älä rikkaruohoja

Kirjoitan blogissani havainnoista, joita saan tehdä niin NLP-opettajana, terapeuttina, kuin työnohjaajanakin –unohtamatta, että itsekin kuljen omalla polullani välillä eteen- ja toisinaan taaksepäin. Runoilijana herään sanojen ihmeellisessä maailmassa, jota raotan myös tällä foorumilla.

Kollektiivisesti olemme yhteensä potentiaalinen joukkue muuttamassa maailmaamme haluttuun suuntaan. Kannamme monenlaista tietoa, enemmän kuin uskommekaan. Saan katsoa ihmisten viisasta alitajuntaa työssäni, joka antaa mahdollisuuden päivittää myös omaa ajatteluani. Tarkistan “parasta ennen” –päiväystä mielipiteissäni, kyseenalaistan ja tutkin elämään liittyviä ilmiöitä. Joskus kasvu vaatii täydellisen takinkäännön. Vanhasta totuudesta on luovuttava, jotta uusi näkökulma tulee todeksi. Silloin on viisasta kitkeä takapiha rikkaruohoista ja alkaa kastella sitä minkä haluaa kasvavan.

NLP:ssä on hyväksi havaittuja työkaluja muutokseen, tavoitteiden saavuttamiseen ja kipupisteiden hoitamiseen. Kirjoitan niistä ja vuosien varrella kehittämistäni harjoituksista.

Pilkkijät ja perhoset vartioivat mustaa aukkoa
siivet supussa ja glyseriiniä verenkierrossaan.
Satakieli laulaa keväälle rajan,
optimisti laskee jalan maahan ja se murtuu.
Niin halkeaa kalliokin, eikä kukaan arvaa
uuden ajan alkavan juuri tänään.

Terhi Vedenkivi
Parhaat paratiisit, 2013

blogikuva2

Comments are closed.