Terhi Vedenkivi

Terhi Vedenkivi

EMDR

Minulla on ollut vaikeita traumoja, joiden käsittelyyn olen Terhin opastuksella saanut runsaasti oivalluksia ja monipuolisia välineitä. Terhin työskentely on kanssakulkemista. Se on vapauttavaa, rentouttavaa, oivaltavaa ja lämmintä. Terapia-asiakkaan palaute

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) on otettu Suomessa käypähoidon piiriin. Menetelmän kehitti yhdysvaltalainen filosofian tohtori Francine Shapiro vuonna 1987. Menetelmää on tutkittu paljon ja sen toimivuudesta on selvät näytöt.

EMDR nopeuttaa käsittelyä monien traumojen ja häiriöiden hoidossa. Se on erityistekniikka, jota käytetään minkä tahansa muun terapiahoidon yhteydessä, sekä lapsille että aikuisille. Helpottava muutos häiritsevästä muistikuvasta tai reagoinnista toteutuu usein jo ensimmäisen terapiaistunnon aikana.

Terapiassa hyödynnetään silmänliikkeitä samalla, kun esiin nousevia asioita käsitellään. Aivoja voidaan aktivoida terapian aikana lisäksi kehollisesti naputtelemalla kevyesti vuoroin molempia polvia. Tämä nostaa muistiaineiston kaikkine tunnelatauksineen ja neutraloi traumaan liittyvät ahdistavat muistikuvat ja siitä seuranneen kokemuksen.

Olen käyttänyt EMDR:ää vuodesta 2002 alkaen. Ihmisessä itsessään oleva tieto järjestäytyy uudella tavalla hämmästyttävän tarkasti ja hankalista kokemuksista purkautuu ahdistava aines pois. Näin ihminen voi sijoittaa kokemiaan vaikeitakin tapahtumia historiaansa ilman häiritsevää kipua. Lue lisää omasta työhistoriastani ja polustani terapeuttina.

Ota yhteyttä

Terhi Vedenkivi
040-741 8970
terhi dot vedenkivi at elisanet dot fi