Terhi Vedenkivi

Terhi Vedenkivi

Terhi

Olen NLP-opettaja, laaja-alainen terapeutti, kouluttaja, työnohjaaja ja kirjailija. Luotan, että meissä kaikissa on hyvän elämän käsikirjoitus. Kaikki kokemuksemme voivat toimia meille tienviittoina kohti eheytymistä ja kasvua. Voin kulkea rinnallasi tällä matkalla.

Minulle on aina ollut tärkeää kuulla sydämeni ääntä ja löytää oma mielekäs polkuni. Olen saanut työssäni näköalanpaikan, kun kriisissä olevat tai omaa suuntaansa etsivät ihmiset löytävät elämälleen tienviittoja. Kohtaamiset asiakkaideni kanssa ovat aina vastavuoroisia. Jokainen tietää itse, mikä on paras suunta kohti omaa hyvinvointia. Olen työssäni rinnallakulkija ja autan kartan tulkitsemisessa, oman todellisuuden ymmärtämisessä.

Pitkän linjan NLP-ammattilainen

Olen käyttänyt kaikissa töissäni NLP-menetelmiä  jo 90-luvulta lähtien. NLP-Trainerina pidin kursseja kymmenen vuotta. Olen kehittänyt NLP-harjoituksia ja jakanut niitä asiakastyön lisäksi monilla kursseilla, Suomen NLP yhdistyksen Mielilehdessä sekä NLP-illoissa ja -konferensseissa.

Terapiatyöni

Toimin myös terapeuttina, vastaanottoni on Tampereella osoitteessa Puutarhakatu 16 B, 5. kerros. Sovellan laaja-alaisesti useita terapiamuotoja, vakaana pohjana NLP-psykoterapia, jota opiskelin 3 vuotta Tampereen Yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa vuosina 1999-2001. Valvira ei ole toistaiseksi antanut nimikkeenkäyttöoikeutta NLP-psykoterapialle, mistä johtuen en tee Kelan kuntoutuspsykoterapioita. Myös EMDR, hypnoosi ja EFT tarjoavat hyviä väyliä eheytymiseen ja voimavaroihin.

Työuraa & opiskelua

Olen psykiatrian erikoissairaanhoitaja ja olen toiminut yrittäjänä vuodesta 1998 lähtien. Työskentelin yli kymmenen vuotta työterveyshuollossa. Työelämän eri roolit ja työhön käytettävä aika on merkittävä osa ihmiselämää. Pidän tärkeänä, että työ antaa myös sisältöä elämälle eikä vain veisi voimia.

Työnohjaajaksi valmistuin 2-vuotisesta koulutuksesta vuonna 1997 ja olen siitä lähtien tehnyt paljon työnohjauksia sosiaali- ja terveysalalla, erityisesti mielenterveys- ja päihdehuollossa. Olen työskennellyt työnohjaajana myös päivähoidossa, vanhustenhoidossa, työterveyshuollossa, opetusalalla, RAY:n hankkeissa sekä monenlaisissa yrityksissä. Käytän tarpeen mukaan toiminnallisia menetelmiä keskustelun lisäksi. Työyhteisökoulutuksia pidän monista aihepiireistä. Lisäksi koulutan leskien ja eronneiden sopeutumisvalmennuskursseilla. Kolmas sektori on myös läheinen ja syvästi arvostamani alue.

Kirjoittaminen

Kirjoittaminen on mielenkiintoinen tapa saada yhteys omaan itseen. Olen toiminut kirjoittaja-ohjaajana ja terapeuttina useassa kirjoittamishankkeessa mielenterveyskuntoutujien kanssa. Opiskelin luovaa kirjoittamista Viita-Akatemiassa vuosina 1993-1996, ja kirjoittaminen on olennainen osa ilmaisuani. Olen julkaissut kolme runoteosta. Nyt jatkan elämän ilmiöiden havainnointia blogikirjoituksissani.

Arvot

Työni arvoja ovat kasvu, joustavuus ja rakkaus. Jatkuva oppiminen on etuoikeutemme. On olemassa monta hyvää tapaa toimia ja katsoa maailmaa. Sydämen kiitollisuus elämälle avaa meille lähimmäisenrakkauden.

Ota yhteyttä

Terhi Vedenkivi
040-741 8970
terhi dot vedenkivi at elisanet dot fi